Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
alles over dildo's en vibrators op tikkeltje.nl

Alles over vibrators en dildo’s

De dildo en de vibrator, een trillend stukje geschiedenis

De dildo en de vibrator kent een hele lange geschiedenis. Zelf vanuit de tijd van de Romeinen zijn er dildo’s gevonden op muurschilderingen en in de vorm van penisachtige voorwerpen. Het vermoeden bestaat dat ze toen al werden gebruikt als seksspeeltje. Later werden dildo’s medisch ingezet. In eerste instantie voor de behandeling van wat men toen noemde ‘hysterische’ vrouwen. Dit waren vrouwen met klachten als onrust, slecht slapen, hoofdpijn en flauwtes. Door handmatige massage brachten artsen vrouwen op afspraak naar een hoogtepunt. Niet verwonderlijk misschien dat deze massagebehandelingen gretig aftrek vonden! En nee, declareren bij de ziektekostenverzekering kon niet want die bestond nog niet.

De toevoeging van trillingen

De toevoeging van trillingen kwam pas later. Niet in de laatste plaats omdat de artsen er letterlijk de handen mee vol hadden. Dit moest dus makkelijker worden. Er werd gewerkt aan mechanische versies die trillingen teweeg brachten en eind 19e eeuw werd elektriciteit toegevoegd! Dat was de uitvinding van de eeuw!

De vibrator werd pas later een seksspeeltje

Steeds vaker werd de vibrator ook buiten de dokterspraktijk gebruikt en kreeg dit medische apparaat rond 1920 het imago van een seksspeeltje. Foei, dat kon natuurlijk niet. Dat was niet netjes. Dus werd er niet veel meer over gepraat. Vanaf 1950 zien we weer een groei in de verkopen. Niet openlijk als vibrator, maar vermomd als haarborstel, massagestaaf en, je gelooft het niet, als stofzuigeronderdeel!

Dankzij de hippie's

Pas vanaf 1970, na de hippietijd en de seksuele revolutie, kon de vibrator als sekspeeltje openlijk het daglicht zien. Niet dat de schaamte die we voelen ook 100% wegviel, want voor velen bleef er een drempel om over te gaan tot een aankoop. Het probleem ‘wat zullen de buren er van vinden’ werd ondervangen door het discreet verpakte pakketje en de talrijke aflevermethoden per post. Sindsdien hebben heel veel vrouwen een vibrator in het nachtkastje. Volgens onderzoek uit 2011 had maar liefst 40% van de vrouwen een vibrator in huis.

Dus je bent niet de enige die op zoek is naar een fijne vibrator of dildo! Om je wegwijs te maken in de prikkelende wereld van vibrators zetten we de meest gangbare verschillen voor je op een rijtje:

Soorten vibrators en dildo's

De klassieke dildo

Dildo’s zijn vibrators zonder trillingen. Ze bestaan in alle kleuren en maten en materialen zoals glas en siliconen. Er zijn dildo’s die er realistisch uit zien, dus op een echte penis lijken, maar ook meer modern vormgegeven varianten die als kunstwerkje niet zouden misstaan. Dildo’s kunnen recht zijn maar ook licht gebogen voor G-spot stimulatie. Ook bestaan er dildo’s met ribbels die nog meer gevoel geven en dildo’s met twee uiteinden waarmee je tegelijkertijd je vagina en anus kunt stimuleren. Er bestaan ook dildo’s met een zuignap, die je tegen een gladde ondergrond vast kunt zetten, zodat je zonder je handen te gebruiken kan genieten. De dildo is dus een ogenschijnlijk eenvoudig ding, waar goed over nagedacht is!

De klassieke vibrator

De klassieke vibrator loopt rechtdoor en brengt door trillingen een erotische sensatie teweeg. Veel vibrators werken op batterijen. Er zijn ook vibrators die je kunt opladen met een usb-kabel. De meeste vibrators kun je instellen op verschillende standen. Van zachtjes trillen tot krachtig trillen. Sommige vibrators kun je ook op verschillende manieren laten bewegen voor een levensechte ervaring. Wil je een vibrator gebruiken onder de douche? Er zijn ook waterdichte versies. En wil je er altijd een bij de hand hebben? Dan zijn er zelfs handtasmodellen die de maat van een lippenstift hebben. En misschien overbodig te vertellen… Je hoeft een vibrator niet in te brengen in de vagina om er van te genieten. Houdt hem maar eens tegen je clitoris of op andere gevoelige plekken rond je vagina of tepel.

Luchtdruk clitoris vibrator

Een luchtdruk clitoris vibrator werkt met luchtdruk, dat klinkt logisch. Maar hoe werkt het? Je plaatst de opening over je clitoris en de vibrator zuigt zichzelf vacuüm. Vervolgens puft hij lucht in de ruimte afgewisseld door nieuwe zuigmomentjes. Hierdoor ontstaat een effect alsof er gesabbeld wordt aan je clitoris.

G spot vibrators

G spot vibrators hebben een gebogen bovenkant. Door de lichte knik kan deze vibrator goed bij de g plek in je vagina. De g plek zit niet heel diep, daarom zijn deze vibrators doorgaans minder lang. De G-spot zit ter hoogte van 3 à 5 centimeter in je vagina aan de buikzijde. Het is een van de meest gevoelige plekjes van de vrouw. Ook mannen hebben een soort g-spot. Dit is de prostaat klier. Die zit ook aan de voorzijde, ongeveer op 2 centimeter afstand van de anus. Dus ook mannen kunnen een g-spot vibrator gebruiken.

Andere dildo’s en vibrators

Je merkt als je kijk naar de dildo’s en vibrators in onze winkel, dat bovenstaande indeling lang niet alles omvat. Sommige speeltjes combineren functies of trillen op andere plaatsen, zoals pads die je tussen je vagina en anus kunt plaatsen. Start met een van bovenstaande klassiekers en breid je collectie uit. Want afwisselen is oh zo lekker!

Schoonmaken van je dildo of vibrator

Maak voor een goede hygiëne je dildo of vibrator altijd goed schoon met lauwwarm water en bij voorkeur een toycleaner.

Vorig artikel Ribbelcondooms voor meer grip en extra fun
Volgend artikel Train je bekkenbodem met oefeningen en balletjes

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!