Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
wat zit er in massageolie en massagegel? Tikkeltje.nl

Masseren met massageolie en massage gel

Massageolie of massagegel kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Met een goede olie of gel verminder je de wrijving tussen de handen van de masseur en de huid van de persoon die gemasseerd wordt. Lekker soepel en comfortabel. Dat is het doel.

Wat je allemaal met massageolie kunt doen

Ontspannende massage:

Gebruik massageolie voor een ontspannende massage.  Met de olie glijden je handen soepel over de huid wat een kalmerend en rustgevend effect heeft. Een voorbeeld is de Zweedse massage.

Spierontspannende massage:

Je kunt ook dieper masseren en de onderliggende spieren helpen ontspannen zoals bij sportmassages of therapeutische massages. Omdat de olie de wrijving vermindert, kun je makkelijker druk uitoefenen.

Huidverzorging:

In sommige massageoliën zitten verzorgende ingrediënten, zoals vitamines, antioxidanten en essentiële oliën. Hiermee kun je de huid hydrateren en voeden. Na een massage voelt je huid echt heerlijk aan!

Massage met aromatherapie:

Massageoliën bevatten vaak essentiële oliën met heerlijke stimulerende geuren en therapeutische eigenschappen. De geur helpt bij de lichamelijke en geestelijke ontspanning. Geuren kunnen helpen bij het verminderen van stress en passen dus uitstekend bij een ontspannend voorspel.

Sensuele massages:

Natuurlijk kun je massageolie ook gebruiken voor sensuele of erotische massages. Een massage kan zo helpen bij het creëren van een intieme sfeer.

Soorten massageolie of massage gel 

  • Geur- of reukloze olie: De meeste massage oliën hebben een bijzondere geur. Er bestaan ook geurloze massageproducten
  • Multi-purpose massage ’olie’: Deze producten bevatten geen olie, maar gel op basis van siliconen (bv 2 in 1 massage & glide gel). Daarom kun je ze gebruiken als massageolie en als glijmiddel. Deze massageproducten kun je veilig worden gebruiken in combinatie met condooms. Met echte olie kan dit niet!
  • Pompjes en tubes: Voor een olie is een pompje extra handig in gebruik. Gel kun je ook prima doseren met een tube.
  • Verwarmende olie body to body olie is een extra dikke olie, waarmee je elkaar heerlijk kunt opwarmen en masseren.
  • Massagekaarsen: een aparte categorie verwarmende en geurende oliën op basis van soja.

LET OP: Wat is massageolie niet?

Massageolie is niet eetbaar. Ook kunnen de geurstoffen irriterend werken bij de ogen, de mond of de intieme delen. Bovenal, gewone massageolie is geen glijmiddel! Er bestaan massageproducten die zowel voor massage en als glijmiddel kunnen worden gebruikt. Het zijn in dit geval gels die geen olie bevatten. Kijk hiervoor naar de omschrijving van het product.

Zoek je een echt glijmiddel, kijk dan bij onze drogisterij producten naar glijmiddel op water – of siliconenbasis.

Vorig artikel Helpen erectiepillen bij erectiestoornissen?
Volgend artikel Wat is de veelzijdige penissleeve

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!