Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
een penispomp rebus. Meer weten over erectiepompen? Ga naar tikkeltje.nl

Alles over penispompen of erectiepompen

Wat doet een penispomp?

De penispomp, die ook wel libidopomp of erectiepomp wordt genoemd, wordt gebruikt om de erectie te verbeteren. Er zijn veel verschillende penispompen op de markt, die allemaal net wat anders werken. Voor we praten over de verschillen willen we eerst een fabeltje uit de lucht helpen. Er wordt wel eens gezegd dat je door het veelvuldig gebruiken van een erectiepomp je penis permanent kunt vergroten. Dat is dus niet waar. Het is wel zo dat je een tijdelijk vergroting zult zien, na het gebruik van de pomp. De pomp kan daarom een handig hulpmiddel zijn bij erectiestoornissen, maar verricht geen wonderen.

Waardoor krijg je een erectie bij de erectiepomp

Bij een penispomp komt de erectie tot stand doordat de sleuf waarin je je penis stopt vacuüm wordt getrokken. Dit kan met een handmatig of elektrisch pompje. Door het ontstane vacuüm wordt er automatisch bloed naar je penis gezogen, want het is een natuurkundig principe dat een vacuüm zich weer moet opvullen. Je penis zwelt hierdoor dus op en wordt groter. Het is belangrijk dat je je realiseert dat je penis opzwelt door een externe factor (het vacuüm) en niet een interne (opwinding waardoor je bloed naar je penis stroomt wat leidt tot een erectie). Dit is ook de reden waarom de erectie geen blijvertje is, maar wel tijdelijk veel kan helpen. Met een penisring erbij kan de erectie wat langer aanhouden.

Hoe werkt een handmatige penispomp met luchtdruk

  1. Zorg dat je niet gehaast bent…
  2. Breng een beetje glijmiddel aan op de opening van de pomp en schuif je penis er in. Je ballen gaan niet mee in de pomp!
  3. Start zachtjes met pompen. De pomp zuigt zich vast.
  4. Wen aan het gevoel en pomp rustig door tot je penis de juiste maat heeft.
  5. Stop gelijk als je pijn ervaart!

NB: Gebruik je een elektrische pomp. Bekijk vooraf waar de knop of schuif zit waarmee je de druk kan loslaten (dus het vacuüm opheffen).

Wat is een hydrapomp?

Deze pomp gebruik je het handigst onder de douche. De pomp vul je eerst met water. Nadat je je penis er in heb gestoken en start met pompen, ontsnapt het water waardoor de druk verhoogt. Ook bij de hydrapomp ontstaat dus een vacuüm. Lees voor het gebruik de handleiding bij de pomp om hem goed te gebruiken.

Tips bij het gebruik van een erectiepomp

  • Gebruik je er een drukring (ook bekend als cockring of penisring) bij? Schuif deze voor je start met pompen over de cilinder. Ben je klaar met pompen, dan kun je de penisring naar het begin van je penis schuiven (dus bij je testikels). Gebruik de ring bij voorkeur niet langer dan 20 minuten. Lees hier meer over cockringen.
  • Scheer of knip wat haartjes weg rond je penis. De haartjes kunnen ervoor zorgen dat de pomp niet goed vacuüm zuigt.
  • Gebruik bij voorkeur glijmiddel op waterbasis.
  • Maak je pomp na gebruik goed schoon. Bijvoorbeeld met een toycleaner.

Waarschuwing bij gebruik van de penispomp

Gebruik een penispomp nooit te lang. 10 à 15 minuten is meestal genoeg. Overschrijd nooit de 20 minuten! Start langzaam met pompen en neem tussenpozen.  En stop onmiddellijk als je pijn krijgt. Je wilt niet dat je kneuzingen oploopt of dat bloedvaatjes barsten. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

 

 

Vorig artikel Train je bekkenbodem met oefeningen en balletjes
Volgend artikel Helpen erectiepillen bij erectiestoornissen?

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!