Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
hoe geef je een sensuele massage. Lees de tips op tikkeltje.nl

Hoe geef ik een sensuele massage

Met een sensuele massage stimuleer je sensuele gevoelens en vergroot je de intimiteit ... tenminste als je het goed doet. Het uiteindelijke doel is om te ontspannen en voor het beste effect zijn er een aantal stappen die je kunt nemen voor een perfecte en zorgzame massage.

 1. Zorg voor de juiste sfeer: Een rustige en comfortabele omgeving is een must. Kies een moment waarop jullie niet gestoord worden, zet de telefoons uit en zorg voor een fijne setting. Bijvoorbeeld in de slaapkamer met gedempt licht, (geur)kaarsen en prettige rustgevende muziek die niet afleidt.
 2. Zorg voor de juiste temperatuur: Voor een massage moet je uit de kleren en een sensuele massage met kippenvel is niet zo lekker. Zorg dus voor een aangename temperatuur in de ruimte.
 3. Kies een fijne massageolie: Bij voorkeur een massageolie met een prettige geur. Essentiële oliën met een lavendel, jasmijn of ylang-ylang geur zijn bijzonder geschikt.
 4. Start met ontspanning: Laat degene die je gaat masseren comfortabel liggen op een zachte ondergrond. Omdat de meeste mensen geen massagetafel is een bed een goed alternatief.
 5. Verwarm de olie met je handen: Doe wat olie op je handen en wrijf in je handen om de olie op te warmen. Breng de olie dan aan op de huid van je partner.
 6. Start met lichte aanrakingen: Laat je partner eerst even wennen aan de situatie en je aanraking. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer. Start op een ‘normale’ plaats, zoals de rug of schouders.
 7. Maak langzame bewegingen: Zachte en langzame bewegingen met je handen en vingers voelen sensueel aan. Hiermee kun je het hele lichaam te masseren.
 8. Ontdek het lichaam: Focus nu op de meer gevoelige plekken. Bij veel mensen zijn dat de schouders, nek, rug, billen, dijen en voeten.
 9. Varieer in druk en beweging: Strijk, kneed of maak cirkelachtige bewegingen en wissel die af met vloeiende bewegingen. Wissel meer en iets minder druk af. Druk niet te hard. Vraag of de druk prettig aanvoelt en niet te hard is. Het gaat erom dat je partner ontspannen blijft!
 10. Geef speciale aandacht aan erogene zones: Ontdek de erogene zones van je partner. Borsten, tepels, binnenkant van de dijen, onderbuik, billen, knieholtes, en eventueel de geslachtsdelen. Zorg ervoor dat je geen dingen doet, die niet zijn afgesproken!
 11. Blijf communiceren: Dat kan met je stem of met je ogen. Oogcontact kan de intimiteit enorm vergroten! Vraag ook wat je partner lekker vindt en luister goed naar de signalen.
 12. Geen haastklus! :Zorg dat je de tijd neemt. Even snel masseren werkt niet. Geniet van elkaar en de ervaring!

Welke geuren zitten in massageolie?

In massageolie zitten doorgaans geuren die zijn afgeleid van bloemen, bladeren, kruiden of vruchten. Net als bij gewone parfums. De verschillende geuren kunnen therapeutische eigenschappen hebben. Maar bovenal is het bij een ontspannende of sensuele massage belangrijk dat je een geur gebruikt die jij en je partner aangenaam vinden!

Oliën voor een ontspannende of sensuele massage bevatten vaak:

 • lavendel,
 • jasmijn,
 • amber of
 • fruitgeuren zoals aardbei of framboos.

Hoe gebruik ik massageolie bij Zweedse een massage?

De Zweedse massage, is eigenlijk een klassieke massage. Dit is niet in eerste instantie bedoeld als sensuele massage, maar wel heel lekker. Deze massagevorm staat bekend om zijn ontspannende en therapeutische eigenschappen. Met een Zweedse massage richt je je op het verlagen van de spierspanning, het verbeteren van de bloedsomloop, het zorgen voor ontspanning en algemeen welzijn. Ook bij deze massage kun je beste altijd een massageolie gebruiken om de wrijving tussen handen en huid te verzachten.

Tijdens een Zweedse massage kun je verschillende technieken gebruiken:

 • Effleurage: Maak langzaam glijdende bewegingen met je handen over de huid en bevorder hiermee op ontspannende wijze de bloedsomloop.
 • Petrissage: Maak voorzichtig (!) knedende bewegingen en ‘rol’ en ‘kneed’ de huid om spierspanning te verminderen.
 • Frictie: Druk met je vingers of duimen op specifieke knooppunten of probleemgebieden om de spanning te verminderen.
 • Tapotement: Maak ritmische tik- en klopbewegingen met de handen om de spanning te verminderen.
 • Vibratie: Maak zachte trillende bewegingen om de spieren te kalmeren of te ontspannen.

LET OP: Massage-olie is geen glijmiddel! Er zijn massage gels die je hier wel voor kunt gebruiken. Lees de productomschrijving of kies voor een regulier glijmiddel op basis van waterbasis of siliconen. 

 

Volgend artikel Zelf of samen genieten van massagekaarsen

een tikkeltje Spannender

 • hoe geef je een sensuele massage. Lees de tips op tikkeltje.nl
  december 17, 2023

  Hoe geef ik een sensuele massage

  Met een sensuele massage stimuleer je sensuele gevoelens en vergroot je de intimiteit...tenminste als je het goed doet. Het uiteindelijk doel is om te ontspannen en voor het beste effect zijn er een aantal stappen die je kunt nemen voor een perfecte massage te geven...
  Nu lezen
 • Genieten van een massage met massagekaarsen van tikkeltje.nl
  december 17, 2023

  Zelf of samen genieten van massagekaarsen

  Stel je dit eens voor. Na een lange werkdag strijk je thuis neer en wil je tot rust komen. Je creëert de ultieme sfeer. Je dimt het plafondlicht en zet een ontspannend muziekje op. De ruimte vult zich met een heerlijke geur. Het verwennen kan beginnen! Lees hoe je met een massagekaars een onvergetelijk momentje voor je zelf of de ander kunt creëren!
  Nu lezen
 • Communicatie is belangrijk bij bondage. Dame vastgebonden op tafel, maar partner is zoek! Waar ben je nou!
  december 16, 2023

  8 tips over communiceren bij bondage en BDSM

  Communicatie is essentieel bij bondage en andere BDSM-activiteiten om ervoor te zorgen dat jij en je partner je comfortabel en veilig voelen en plezier beleven! Daarom hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. 
  Nu lezen

Over een tikkeltje Spannender

In een tikkeltje Spannender vindt je erotische tips voor jezelf, je partner of jullie samen. Laat je inspireren voor een spannend avontuur en probeer eens iets anders! Heb jij een verhaal of tip waarmee je anderen wilt inspireren? Laat het ons weten!

een tikkeltje Spannender

een tikkeltje Spannender

In een tikkeltje Spannender vindt je erotische tips voor jezelf, je partner of jullie samen. Laat je inspireren voor een spannend avontuur en probeer eens iets anders! Heb jij een verhaal of tip waarmee je anderen wilt inspireren? Laat het ons weten!

contact