Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM

Geschiedenis

RSS
 • Wat is Kamasutra, Kamasoetra, Kama Sutra
  maart 22, 2024

  Wat is Kamasutra, Kamasoetra, Kama Sutra

  Dat Kamasutra, Kamasoetra of Kama Sutra iets met seks te maken heeft weten we wel. En dat er een beurs bestaat met die naam en dat daar geen postzegels worden verhandeld weten we ook. Maar wat is Kama Sutra eigenlijk? Waar komt het vandaan? En moeten we de tekst serieus nemen?
  Nu lezen
 • Harems en de Odalisk van Ingrès
  februari 20, 2024

  Harems en de Odalisk van Ingrès

  Bijna iedereen heeft dit levensgrote schilderij wel eens gezien. Is het niet in het Louvre, dan wel op een foto. Maar wie is nu deze dame die ons zo geheimzinnig aankijk en waarom werd ze vastgelegd op doek? Volgens de titel van het schilderij is ze een Odalisk.
  Nu lezen
 • Ken van Barbie kreeg geen ballen maar wel een auto. Hij was een Malibu himbo. Lees zijn verhaal op tikkeltje.nl
  december 22, 2023

  Ken van Barbie kreeg geen ballen maar wel een auto

  In de film Barbie van Greta Gerwig is Ken gewoon Ken. Een heerlijk, maar volkomen nutteloos gezelschapsdier voor Barbie, de vrouw die het allemaal alleen kan. Het is Barbie's wereld en hij leeft er gewoon in. Zijn uitspraak 'I'm Just Ken’ is in dat op zicht typerend. Hij is een himbo, de manlijke bimbo. Maar wie is Ken eigenlijk? 
  Nu lezen
 • Wie was Valentijn en waar komt Valentijnsdag vandaan? Lees het op Tikkeltje.nl
  december 22, 2023

  Wie was Valentijn en waar komt Valentijnsdag vandaan?

  Valentijn kennen we natuurlijk allemaal van Valentijnsdag. We sturen lieve kaartjes en berichtjes, koken romantische diners en als je er echt voor gaat strooi je overal hartjes en rode rozen in het rond. Het ware verhaal achter Valentijn was waarschijnlijk wat minder lieflijk en feestelijk.
  Nu lezen
 • pamplet van beate uhse op een tikkeltje.nl geschiedenis
  december 18, 2023

  Beate Uhse en haar seksimperium: bejubeld en verguisd

  De meeste mensen kennen de naam Beate Uhse alleen van de Duitse keten voor seksartikelen. Niet zomaar een verzonnen naam, maar een vrouw met een zeer bijzondere geschiedenis. Door velen verafschuwd of door anderen juist geliefd. Een fenomeen die aan bakermat stond van de Europese seksuele revolutie. Hoe het haar in het leven verging?

  Nu lezen