Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
Welke batterijen moet ik gebruiken voor mijn seksspeeltjes. batterijen AA, AAA en meer.Tikkeltje.nl

Welke batterijen moet ik gebruiken voor mijn toys en hoe bewaar ik ze.

Je hebt een speeltje gekocht dat op batterijen werkt en je wilt voldoende batterijen in huis halen om ervoor te zorgen dat hij niet stilvalt? Welke batterij moet je kopen? Soms is er een batterij meegeleverd in de verpakking, dat is natuurlijk handig, maar dat is niet altijd het geval.

Kijk in de gebruiksaanwijzing welke batterij je nodig hebt

Kijk in de gebruiksaanwijzing welk type batterij je nodig hebt voor jouw speeltje. Doorgaans gebruiken sekspeeltjes 1 of meerdere batterijen van 1,5 volt. Een bepaald type batterij kan in de gebruiksaanwijzing meerdere benamingen hebben. Omdat de verwarring iets weg te nemen hebben we de verschillende soorten en benamingen hieronder voor je op een rijtjes gezet.

 Type batterij Benaming Alkaline Benaming Lithium

Andere namen

 Afmeting  in mm

Lady (N)

R01/UM-5

LR 01/AM-5

LR1, MN9100, E90,

SUM5, LR1N.

12 x 30

Potlood (AAA)

R03/UM-4

LR 03/AM-4

LR3, R3, MN2400, E92,

11 x 45

Penlite (AA)

R06/UM-3

LR 06/AM-3

LR6, FR6, R6, FR06.

15 x 51

Baby (C)

R14/UM-2

LR 14/AM-2

MN1400, E93.

26 x 60

Knoopcel LR44 V13GA, A76, AG13, L1154

Batterijen bewaren

Bewaar je batterijen op een koele en droge plaats bewaren. Is er risico op vocht? Zorg dan dat ze luchtdicht zijn verpakt. Ook kun je er het beste voorzorgen dat de batterijen losliggen en elkaar niet aanraken. Laat ze daarom in de verpakking of berg ze op in een speciaal batterijen opbergdoosje. Zorg er ook voor dat je de lege batterijen niet meer kunt verwarren met de nog volle batterijen! Dat is echt niet handig en voorkomt teleurstelling als je denkt dat je ze nog in huis hebt!
EN: Breng je lege batterijen altijd naar een recyclepunt! Gooi ze nooit in de prullenbak.

TIP: Batterijen uit de vibrator halen na gebruik

Als je de batterijen tussen elk gebruik uit je speeltje haalt, dan voorkom je dat de batterijen gaan lekken en schade toebrengen aan je vibrator. Zitten de batterijen nog in je vibrator? Berg hem dan op in een droge donkere plaats, liefst op kamertemperatuur.

Zelf oplaadbare batterijen gebruiken?

Wil je milieubewuster spelen? Dan kun je kiezen voor oplaadbare batterijen, hoewel die niet door alle fabrikanten van seksspeeltjes worden geadviseerd. Als je wilt opladen, dan kun je beter kiezen voor een toy die je kunt opladen met een USB-kabel. Dat is echt een stuk beter, ook voor het milieu. Als je toch je eigen batterijen wilt opladen, gebruik dan alleen batterijen die hiervoor geschikt zijn. Stop bijvoorbeeld nooit een alkaline batterij in je oplader! Die raakt hierdoor oververhit.

Moet ik een alkaline of lithium batterij kopen

Dat kan allebei. De batterijen hebben een andere chemische samenstelling. Het beste volg je de instructie in de gebruiksaanwijzing. Staat daar geen expliciete keuze in, dan kies je voor een van de twee. Een lithium batterij gaat langer mee, maar is ook een stuk duurder in aanschaf. Ook zijn die vaak niet verkrijgbaar in voordeel verpakkingen. Kies nooit voor een zink-koolstof batterij. Die zijn weliswaar goedkoop maar hebben een hele lage capaciteit, waardoor je speeltje minder goed gaat presteren.

 

 

Volgend artikel Help! Waterdicht, waterproof, waterbestendig, splashproof… Een pot nat?