Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
wat is een cockring, penisring of balring? haan met cockring. Lees meer op tikkeltje.nl

Wat je moet weten over de penisring, de balringen en de cockring

Een cockring is de Engelse term voor een penisring of balring. De cockring vergroot het plezier, maar dient ook dient als belangrijk hulpmiddel. Een penisring zorgt voor het behoudt van je erectie, maar kan ook helpen je orgasme uit te stellen. Daarnaast bestaan er speciale cockringen waarmee jezelf of je partner extra kunt stimuleren. Cockringen zijn meestal van siliconen of staal, maar bestaan ook (gecombineerd) met rubber of leer. Er bestaan ook verstelbare versies, zodat jouw cockring altijd past.

Hoe doe je een cockring om?

Gebruik glijmiddel

  • Om je cockring om te doen is het handig om glijmiddel bij de hand te hebben. Gebruik voor siliconen penisringen glijmiddel op waterbasis en dus juist geen siliconen glijmiddel. Door het gebruik van twee siliconen producten, wordt het materiaal aangetast.  Bij metalen cockringen kun je zowel glijmiddel op waterbasis als op siliconenbasis gebruiken.
  • Doe de cockring niet om een stijve penis
  • Doe de penisring om als de penis nog slap of niet helemaal stijf is. Is je penis te stijf dan kan het pijnlijk zijn de cockring eromheen te doen.

Een cockring omdoen kan op 2 manieren

  1. De gemakkelijkste manier is om de cockring alleen om je penis te doen. Dan hoef je de ring niet over je ballen te schuiven, wat soms een beetje zeer kan doen. Het nadeel bij deze methode is wel dat een condoom dan tegen de rand van de cockring aanstoot als je aan het vrijen bent.
  2. Je kunt de cockring ook óver je ballen (het scrotum) schuiven. Het makkelijkste zijn hierbij de verstelbare en siliconen penisringen. Trek eerst de ring zover mogelijk over je penis en duw daarna je ballen één voor één door de ring. Doe dit voorzichtig.  Je penisring zit goed, als hij geen pijn doet. Een beetje strak mag wel.

De penisring veilig gebruiken

Gebruik een cockring niet te lang. Je kunt een penisring ongeveer 20 minuten omhouden. Het steekt niet op een minuutje, maar pas op dat je hem op tijd afdoet. Doe hem gelijk af als:

  • je het gevoel verliest in je penis.
  • je penis van kleur verandert (paars/blauw wordt).
  • je penis pijn doet of begint op te zwellen.

Gebruik je bepaalde medicijnen die een effect kunnen hebben op jouw erectie of twijfel je of het gebruik ervan voor jou verstandig is? Overleg dan met de huisarts. Die zal echt niet raar opkijken van jouw vraag.

Penisringen die trillen

Ben je fan van de cockring? Probeer dan ook eens een vibrerende cockring. Dit levert extra plezier op. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner. Je kunt een vibrerende cockring tijdens het vrijen af en toe tegen de clitoris van je partner laten trillen, maar ook heel goed gebruiken om ermee over de tepels van je partner strelen. Brrrr… Wil je helemaal losgaan, dan kun je een cockring met vibrator of trillende buttplug aanschaffen. Bekijk ze hier.

Cockring schoonmaken na gebruik

Voor goede hygiëne is het belangrijk dat je je penis of -balring na gebruik reinigt. Gebruik hiervoor lauwwarm water (bij siliconen) en bij voorkeur een speciaal schoonmaakmiddel. Hiervoor bestaan verschillende toycleaners, die je natuurlijk ook kunt gebruiken om je andere speeltjes mee schoon te maken.

Vorig artikel Parfums en de aantrekkingskracht van geur en feromonen
Volgend artikel Condooms, welke maat past bij jou?

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!