Doorgaan naar inhoud
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
-10% op je eerste bestelling met code WELKOM
De aantrekkingskracht van parfum en feromonen. De roze wolk op tikkeltje.nl

Parfums en de aantrekkingskracht van geur en feromonen

Dat mensen geur belangrijk vinden is niet echt een nieuwtje. De parfumindustrie maakt al eeuwenlang een eindeloze hoeveelheid geuren, en dat is niet voor niets. We willen lekker ruiken en vinden het fijn als een ander dat ook doet. Maar welk parfum maakt je nou aantrekkelijker? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Er zijn onderzoekers die hebben ingeschat dat mensen zelfs 10 biljoen geuren kunnen onderscheiden. Ja, je leest het goed. Een 10 met 12 nullen erachter. Daar zijn geuren tussen die we afstotelijk vinden zoals zweetvoeten, maar ook hele lekkere geuren…

Welke geuren zijn aantrekkelijk?

Wereldwijd schijnt vanille op nummer 1 te staan van lekkerste geur. Mannen vinden dat vrouwen bloemig, zoet, fruitig, en poederig moeten ruiken. Geuren als rozen en witte bloemen als jasmijn doen het erg goed, maar ook kokos. Vrouwen hebben voor mannen een voorkeur voor geuren met tonen van kruiden, citrus, amber, poeder, balsamico, leer, muskus en hout. De opkomst van unisex geuren, maakt komaf met dit nadrukkelijke onderscheid tussen de sexen. Uiteindelijk wil iedereen gewoon lekker en fris ruiken. En welke geur dan het lekkerst is, is zeer persoonsafhankelijk. Zelfs de huid waarop de parfum wordt gespoten is bepalend voor de geur die uiteindelijk wordt verspreid. Maar hoe zit het dan met geuren waarvan men zegt dat die de aantrekkingskracht tussen mensen vergroot? De geuren met feromonen?

Feromonen in een flesje?

Feromonen zijn vluchtige moleculen die dieren en mensen afstaan waarmee mini boodschappen worden verstuurd naar andere organismen van dezelfde soort. Een boodschap kan de bereidheid om te paren zijn, een seksueel feromoon. Dergelijke feromonen verhogen het libido. Ook mensen stoten feromonen uit. Vooral als ze zweten. Maar ironisch genoeg verdoezelen we deze geur vaak door deodorant te gebruiken, want we willen bovenal ook fris ruiken als we op zoek zijn naar een partner. Hoe dan ook, onze reukorganen reageren op de feromonen die anderen om zich heen hebben. Daarom zijn er nu unieke parfums op de markt, waaraan niet dierlijke, maar synthetische, feromonen-geuren worden toegevoegd. Muskus is hier een mooi voorbeeld van. Muskus schijnt qua geur veel te lijken op een manlijk feromoon. In hoeverre ons gedrag daadwerkelijk wordt beïnvloed door deze feromonen in parfums is niet bekend, maar er zitten wel echt hele lekkere geuren tussen! Daarom kun je in onze webshop verschillende parfums en eau de toilettes terug vinden die deze feromoonachtige molecule bevatten. Heerlijke parfums voor speciale intieme momenten. Een bijkomend voordeel is dat je door geuren te ruiken, herinneringen aan mooie momenten naar boven kunnen halen. Misschien een extra overweging om te experimenteren met een speciale geur voor een aankomende vrijpartij?

Waar spuit je parfum?

Een parfum ruik je het beste als deze is aangebracht op een plekje waar de huid warmer is, want geur verspreid zich door verdamping. De klassieke plaatsen zijn de nek, de hals, de polsen en achter de oren. Maar je kunt natuurlijk experimenteren! Want als je uit de kleren gaat zijn er nog veel andere warme plekjes waar een lekker geurtje niet zal misstaan. Kies hier niet voor plaatsen met een tere huid, zoals de navel of je penis, want het hoge alcoholpercentage in parfums kan leiden tot huidirritatie. Fijne alternatieven zijn knieholtes of de binnenkant van je elle-bogen.

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette?

In een parfum zitten meer geurstoffen dan in eau de toilette. Daarom ruikt een parfum sterker en hoef je er minder van te gebruiken. De geur van een parfum blijft langer hangen, maar daar staat door de kostbare geurstoffen wel een hoger prijskaartje tegenover. Een eau de parfum, zit tussen de parfum en de eau de toilette in.

Nog meer geuren in de slaapkamer?

Wil je nog meer geur in je liefdesleven brengen? Denk dan eens aan een heerlijke massageolie of sensuele geurkaars!

Vorig artikel De masturbator: de vibrator voor mannen
Volgend artikel Wat je moet weten over de penisring, de balringen en de cockring

Blog posts

Over een tikkeltje meer weten

In deze rubriek verzamelen we artikelen die van pas komen bij een gezond, veilig en fijn seksleven. Ook geven we uitleg bij actuele onderwerpen en bepaalde producten die niet voor iedereen even voor de hand liggend zijn. Heb je een vraag die we moeten behandelen? Laat het ons weten!